Olemme olleet Puolassa jo 14 päivää ja olemme huomanneet miten erilainen maa Puola on kuitenkin Suomeen verrattuna. Esimerkiksi nettiliittymän hankkiminen oli hankalaa: ostimme pitkän pohdinnan jälkeen 30 päivää kestävän sopimuksen, johon kuuluu 2 Gt netin käyttöä. Koska me emme ole tekniikan ihmelapsia, meillä ei ole hajuakaan milloinka tämä 2 Gt täyttyy.
Mutta onneksi saamme lisäksi 10 zl:lla käyttää internettiä 00.00 -9.00 välisenä aikana rajattomasti. :D
 
Suomalaisen kukkarolle Puola on edullinen maa. Esimerkiksi 25 zl saa jo suht hyvän aterian ravintolassa. Vaatteet ja elintarvikkeet ovat naurettavan halpoja, sekä ihmetystä lisäsi vahvojen alkoholituotteiden myynti jopa lidlissä. 
 
 
Ylhäällä kuva Puolalaisesta kalakukosta ( Hapankaali-lihakukko )
 
Esimerkkejä hinnoista:
 
McDonald's Big Mac =  1,97 €
Snickers- patukka = 0,33 €
0,5 l kalja (kaupasta) = 0,66 €
0,5 l kalja (baarista) = 1,79 €
1 l bensiiniä (98) = 1,28 €
Julkisenliikenteen lippu = 0,63 €
 
1 € = n. 4,2 zl
 
Suurin osa puolalaisista suhtautuu turisteihin hyvin. Monet myyjät sekä tarjoilijat ovat olleet ystävällisiä ja valmiita auttamaan sekä neuvomaan. Toki on tullut vastaan myös niitä jotka ehkä kielimuurin takia ovat suhtautuneet jopa röyhkeästi.
 
LIIKENNE
 
Meille ei onneksi ole vielä sattunut mitään tapaturmia, vaikka autoilijat ja moottoripyöräilijät ajavat reippaasti yli sallittujen nopeuksien. Suurimmilla parkkipaikoilla on hyvä olla silmät myös selässäkin, sillä välillä autoilijat peruuttelevat ja ajelevat miten sattuu.  
Lukemattomat, yleensä täyteen ahdetut raitiovaunut sujahtelevat myös arvaamattomasti ympäri kaupunkia. 
 
Meidän asuntomme on suurinpiirtein 15 minuutin ratikkamatkan päässä keskustasta. Raitiovaunuilla on yllättävän helppo kulkea, sillä moni linja kulkee samoihin suuntiin melkein mihin kellon aikaan vain. Lisäksi matkustamista helpottaa myös julkisenliikenteen Urban Card, mikä antaa meille mahdollisuuden kulkea kuukauden ajan linja-autoilla sekä ratikoilla niin paljon kuin haluamme.
 
NÄHTÄVYYKSIÄ 
 
...jotka ovat oikeasti mielenkiintoisia!
 
Market Square (toriaukio) on täynnä elämää. Toria ympäröivät useat baarit, ravintolat ja kahvilat.
 
Wroclawin kirkot ovat ensinnäkin upeita sekä ainutlaatuisia jopa meille ei-niin-uskovaisille. Yhtenä esimerkkina mainittakoon Cathedral of St. John the Baptist:in goottilaistyylinen kirkko, joka sijaitsee Ostrów Tumski:ssa (the Cathedral Island). 
Saari on Wroclawin vanhinta aluetta ja lisäksi siellä on kaunis silta, johon rakastavaiset kiinnittävät lukkoja. Sillan päässä on kaasulamput, jotka joka ilta sytytetään käsin.
 
 
 
 
 
 
 
Raclawice Panorama- maalaus, joka on 15 metriä korkea sekä 20 metriä pitkä. Maalaus kertoo Wroclawin taisteluista. Maalaus on tehty sillä tavalla, että se luo 3D vaikutelman. 
 
 
 
Galeria Dominikanska sekä Magnolia park kauppakeskukset ovat täynnä vaatteita, kahviloita sekä ravintoloita. 
 
 
Lisäksi kaupunkia vahtivat pienet metalliset "tontut" (puolaksi Krasnoludek). Nämä olennot ovat vallanneet kaupungin täysin, niitä nimittäin on kuulemma 180 kappaletta. Tonttuja löytyy erilaisia ja vaikka mistä asennosta ja paikasta.